Reiki

 

Wat is nu eigenlijk Reiki

Reiki is het Japanse woord voor allesomvattende en allesdoordringende levenskracht: Universele levenskracht.
Het Japanse woord Reiki is ontstaan uit de Japanse karakters ‘Rei’ en ‘KI’, die samen de betekenis hebben van Universele levensenergie. “Rei” alleen betekend Onbegrensd of Universeel. “KI” betekend de Vitale Kracht, die door al het levende stroomt ofwel de levensenergie. “KI” is het zelfde als de Chinezen bedoelen met Chi en de Hindoeïsten met Prana, het goddelijke licht en vanuit Yoga traditie wordt het “Hara” genoemd, 3 dwarsvingers onder de navel. 

 

Jij beschikt ook over reiki

Alle mensen beschikken over Reikikracht, de Universele Levensenergie, want het is de kracht die ons bij de geboorte wordt meegegeven. Dit genezende kanaal is bij de geboorte al open, maar het wordt bij de meesten al snel gesloten in de eerste levensjaren. Bij de initiatie in Reiki wordt dit kanaal opnieuw geopend en geactiveerd.
Initiatie in Reiki is dus het herstellen van een vermogen wat men als kind reeds bezat en is dus niet on-of bovennatuurlijks.
Je bent het helemaal niet kwijt.

Eigenlijk pas je zelf al onbewust Reiki toe in je leven zonder het te beseffen. Ik zal dat uitleggen aan de hand van 3 voorbeelden.

 1. Als jij je elleboog ergens tegenaan stoot dan leg je je hand op de zere plek en wrijf je er over. Je bent dan ook bezig om helende kracht naar de zere plek te brengen
 2. Als je hevig bent geschrokken en je hart klopt als een razende dan leg je ook je hand op je borst om tot rust te komen....... dus ook hier ben je al bezig om de helende kracht naar je hart te sturen .
 3. Als iemand verdrietig is dan sluit je deze persoon even in je armen  en geef je troost en levensenergie aan deze persoon doordat hij/zij direct in jouw energetische veld komt. Je raakt de persoon aan en je geeft hem/haar direct extra helende kracht.

 

Universele Levensenergie

Reiki staat dus voor “Universele Levenskracht” en deze benaming is gegeven aan de oude geneeskunst die rond de eeuwwisseling (1800-1900) opnieuw werd ontdekt door de Japanse Theoloog dr. Mikado Usui.
Het is een methode waarbij de krachtgevende Levensenergie via het lichaam naar de handen van de gever naar de ontvanger wordt geleid. De handen worden op het lichaam gelegd en door de geleerde Reiki technieken stroomt de energie vanzelf. De handen kunnen ook iets boven het lichaam worden gehouden als de ontvanger dat prettiger vind. De gever zal altijd vragen of hij/zij uw lichaam mag aanraken.

Groeiende bewustwording

Wat doet Reiki eigenlijk dan met je lichaam? Deze nieuwe Levensenergie stroomt door jou lichaam en komt dan je mogelijke zwakke/zere plekken tegen en het zal jou helpen om de last te verlichten en bij reiki-massage masseer ik deze zere plekken. Reiki kan ook emotioneel veel losmaken.
De Helende energie werkt op alle niveaus, spiritueel, emotioneel en fysiek.
Sommige mensen voelen zich prettig ontspannen, terwijl andere heftige fysieke en emotionele reacties ervaren, die je er op wijzen dat de genezingsprocessen van het lichaam in werking zijn gezet.


Probeer te leven naar de volgende leefregels

 • Maak je geen zorgen vandaag
 • Wees vandaag niet boos
 • Eer je ouders, leraren en ouderen
 • Verdien je kost eerlijk
 • Toon dankbaarheid aan elk levend wezen


Gelezen boeken

 • Het hart van Reiki. “Herontdek je zelf door Frans Stiene
 • Rainbowwarrior Reiki van Walter Lübeck
 • Het grote reiki heleboel van Walter Lübeck
 • De kern van reiki van Diane Stein
 • Reiki “mind, body en spirit” van Kasja Krishnib Orang
 • Reiki 2 de graad van Arie Luijerink en Marian van Staveren
 • Handboek Sjamanisme van Daan Kamphuis
 • Het pad van de Sjamaan van O lag Kharitidi

Realisatie en copyright © 2021 door iFred Websites & Webdesign